vineri, 22 iulie 2011

Reteta de cupcakes adevarate

Nu-i asa ca va e pofta de niste cupcakes aromate? De data asta va arat o reteta pentru dulciuri adevarate, nu de purtat in urechi :)

Ingrediente

150 g unt, lasat la temperatura camerei
150 g zahar tos
150 g faina
3 oua
2 linguri lapte
cateva picaturi de esenta de vanilie
o tava de cupcakes, tapetata cu hartiute pentru muffins sau cupcakes.

1. Preincalziti cuptorul la 190 de grade.
2. Puneti toate ingredientele intr-un castron si amestecati-le cu un mixer pana se omogenizeaza.
3. Impartiti compozitia in tava, pe hartiute, si coaceti in centrul cuptorului pentru  15-18 minute sau pana cupcakes au crescut si sunt ferme in centru.
4. Scoateti-le din cuptor si puneti-le pe un platou sa se raceasca.

Ingrediente crema de baza

3 oua
250 g zahar tos
un praf de sare
cateva picaturi de esenta de vanilie
300 g unt nesarat, lasat la temperatura camerei

1. Puneti albusurile intr-un castron, apoi zaharul si sarea. Puneti castronul la Bain-marie si amestecati pana ce zaharul se topeste complet.
2. Luati apoi castronul si bateti compozitia cu un mixer, pana se intareste. Adaugati esenta de vanilie si amestecati.
3. Taiati untul in bucatele si bateti-l cu mixerul in compozitie. Chiar daca vi se pare ca aceasta se inmoaie, continuati sa bateti pana devine pufoasa si cremoasa.


Dupa ce ati preparat cupcakes si crema de baza, colorati crema folosind colorant alimentar verde. Umpleti spritul cu aceasta compozitie. Puneti crema cu spritul, in zig-zag pe toata suprafata cupcake. 2. Presarati bombonelele colorate si serviti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

vineri, 22 iulie 2011

Reteta de cupcakes adevarate

Nu-i asa ca va e pofta de niste cupcakes aromate? De data asta va arat o reteta pentru dulciuri adevarate, nu de purtat in urechi :)

Ingrediente

150 g unt, lasat la temperatura camerei
150 g zahar tos
150 g faina
3 oua
2 linguri lapte
cateva picaturi de esenta de vanilie
o tava de cupcakes, tapetata cu hartiute pentru muffins sau cupcakes.

1. Preincalziti cuptorul la 190 de grade.
2. Puneti toate ingredientele intr-un castron si amestecati-le cu un mixer pana se omogenizeaza.
3. Impartiti compozitia in tava, pe hartiute, si coaceti in centrul cuptorului pentru  15-18 minute sau pana cupcakes au crescut si sunt ferme in centru.
4. Scoateti-le din cuptor si puneti-le pe un platou sa se raceasca.

Ingrediente crema de baza

3 oua
250 g zahar tos
un praf de sare
cateva picaturi de esenta de vanilie
300 g unt nesarat, lasat la temperatura camerei

1. Puneti albusurile intr-un castron, apoi zaharul si sarea. Puneti castronul la Bain-marie si amestecati pana ce zaharul se topeste complet.
2. Luati apoi castronul si bateti compozitia cu un mixer, pana se intareste. Adaugati esenta de vanilie si amestecati.
3. Taiati untul in bucatele si bateti-l cu mixerul in compozitie. Chiar daca vi se pare ca aceasta se inmoaie, continuati sa bateti pana devine pufoasa si cremoasa.


Dupa ce ati preparat cupcakes si crema de baza, colorati crema folosind colorant alimentar verde. Umpleti spritul cu aceasta compozitie. Puneti crema cu spritul, in zig-zag pe toata suprafata cupcake. 2. Presarati bombonelele colorate si serviti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu